Фото: dyvys.info

Три кандидати претендують на посаду генерального секретаря Ради Європи

Троє кандидатів зареєстровано у Раді Європи, які претендують на генерального секретаря організації. Чинна керівниця Марія Пейчинович-Бурич покидає посаду.

Про це повідомляє "Європейська правда".

За даними джерела, чинна генеральний секретар, представниця Хорватії Марія Пейчинович-Бурич вирішила не йти не другий термін. Вона мала таке право за правилами організації. Тож з жовтня 2024 року має почати роботу новий генсек організації, якого оберуть на літній сесії ПАРЄ.

Так, 10 січня завершився період подачі заявок від держав-членів Ради Європи, які висунули кандидатів на цю посаду.

Хто претендує на посаду генсека Ради Європи

Джерела підтвердили, що в Комітеті міністрів Ради Європи зареєстровані три кандидатури: Індрек Саар, Дідьє Рейндерс та Ален Берсе.

Дідьє Рейдерс — чинний єврокомісар з питань юстиції від Бельгії. Він ще у 2019 році змагався за посаду генсека Ради Європи, але програв Пейчинович-Бурич на виборах.

Індрек Саар — естонський політик і актор, колишній міністр культури та колишній лідер естонських соціал-демократів.

Ален Берсе — політик зі Швейцарії, соціал-демократ, який протягом 2023 року був президентом Швейцарії та відвідав Україну, перебуваючи на цій посаді.

Раніше повідомлялось, що українець уперше в історії очолить Комітет із міграції та біженців Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). На цій посаді працюватиме народний депутат України від фракції "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко.

Нагадаємо, що 27 листопада Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) схвалило склад спеціального комітету зі становища дітей України. Він працюватиме над питаннями порушення прав українських дітей російськими окупантами. Про це повідомила українська депутатка, членкиня делегації в ПАРЄ Євгенія Кравчук у Facebook.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.01.2024 22:30