Олексій Гончаренко. Джерело: Facebook

Уперше в історії: український політик очолить Комітет ПАРЄ з міграції та біженців

Українець уперше в історії очолить Комітет із міграції та біженців Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). На цій посаді працюватиме народний депутат України від фракції "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко.

Про це він повідомив у дописі у своєму Telegram-каналі.

"Я стану президентом Комітету ПАРЄ з міграції та біженців. Рішення вже прийнято. На січневій сесії ПАРЄ буде формально затверджено", — написав Олексій Гончаренко.

За його словами, це вперше в історії ПАРЄ українець стане президентом міграційного комітету.

"Це дуже важливо. Особливо тоді, коли мільйони українців живуть в Європі. Що ще означає президентство в комітеті? Я стаю членом Бюро ПАРЄ, керівного органу ПАРЄ", — пояснив нардеп.

Він назвав це "дуже важливими новинами" та подякував європейським колегам за підтримку та довіру.

Як відомо, в жовтні Парламентська асамблея Ради Європи офіційно визнала, що Росія перетворилася на фактичну диктатуру, а Путін — на диктатора. У ПАРЄ одностайно проголосували за відповідну резолюцію — 43 голоси "За".

Нагадаємо, що 27 листопада Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) схвалило склад спеціального комітету зі становища дітей України. Він працюватиме над питаннями порушення прав українських дітей російськими окупантами. Про це повідомила українська депутатка, членкиня делегації в ПАРЄ Євгенія Кравчук у Facebook.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.01.2024 11:18