Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Триває бій за Вовчанськ: у Генштабі розповіли про найгарячіші напрямки фронту

У четвер, 27 червня, в першій половині дня відбулося 48 бойових зіткнень. Окупанти здійснили п’ять авіаударів (11 КАБами) та 614 обстрілів позицій наших військ. Також ворог залучив 38 дронів-камікадзе.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Харківському напрямку триває бій за Вовчанськ. Ситуація контрольована. За попередню добу втрати ворога на Харківському напрямку склали: 150 військовослужбовців, знищено три артсистеми, засіб ППО та шість автомобілів. Пошкоджено один танк, одну артсистему, два засоби ППО та два автомобілі.

На Куп’янському напрямку з початку доби відбулось чотири боєзіткнення в районах Степової Новоселівки, Піщаного, Стельмахівки та Андріївки. Дві штурмові дії агресора ще тривають.

Лиманський напрямок. Наразі Сили оборони відбивають дві атаки в районах Копанок та Невського.

На Сіверському напрямку відбулося чотири атаки ворога. Три з них в районах Спірного та Роздолівки успіху не мали. Разом з тим, одне боєзіткнення, в районі Роздолівки, ще триває.

На Краматорському напрямку окупанти не відмовляються від намірів прорватися в районі Часового Яру. Дві штурмові дії тривають.

Напружена ситуація на Торецькому напрямку. Агресор активний в районах Торецька, Північного та Залізного. Атаку поблизу Дружби відбили наші захисники.

Загостреною залишається ситуація на Покровському напрямку. За сьогодні вже відбулося 13 наступальних дій противника, дев’ять з яких успішно відбито. Тривають бої. На Покровському напрямку ворог протягом минулої доби втратив 245 військовослужбовців та дві артилерійські системи. Пошкоджено один танк.

На Курахівському напрямку в районах Красногорівки, Георгієвки, Парасковіївки наразі відбувається вісім боєзіткнень.

Времівський напрямок. Ворог атакує поблизу Костянтинівки.

На Оріхівському напрямку без успіху окупанти штурмували в районі Малої Токмачки.

На решті напрямків активних дій загарбники не проводили.

"Завдяки гнучкості системи нашої оборони та злагодженості дій підрозділів, українські воїни впевнено тримають позиції та нищать окупантів", — наголосили в Генштабі ЗСУ.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила понад 539 тисяч своїх військових. За минулу добу ця цифра зросла приблизно на 1 260 мертвих окупантів. Окрім того, рашисти втратили на полі бою велику кількість своєї техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.06.2024 13:36