Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Знищено понад 1 200 окупантів, 42 артсистеми та не тільки: Генштаб оновив втрати ворога

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила понад 539 тисяч своїх військових. За минулу добу ця цифра зросла приблизно на 1 260 мертвих окупантів. Окрім того, рашисти втратили на полі бою велику кількість своєї техніки.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 року по 27 червня 2024 року орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 539 320 (+1 260);
  • танків — 8 042 (+3);
  • бойових броньованих машин — 15 459 (+9);
  • артилерійських систем — 14 363 (+42);
  • реактивних систем залпового вогню — 1 108 (+0);
  • засобів протиповітряної оборони — 868 (+5);
  • літаків — 359 (+0);
  • гелікоптерів — 326 (+0);
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня — 11 459 (+24);
  • крилатих ракет — 2 324 (+0);
  • кораблів / катерів — 28 (+0);
  • підводних човнів — 1 (+0);
  • автомобільної техніки й автоцистерн — 19 468 (+61);
  • спеціальної техніки — 2 420 (+11).

Дані про втри ворога станом на 27 червня

Інфографіка: Генштаб ЗСУ

Ситуація на фронті

За вчорашню добу відбулося 116 бойових зіткнень. Російський агресор намагається використати перевагу в живій силі та підтримку з повітря. Протягом доби завдавав по території України ракетного удару однією ракетою. Крім того, відбулося 43 ворожих авіаудари — зокрема, окупанти скинули 57 КАБів. Окрім того, загарбники залучили 359 дронів-камікадзе та здійснили  понад 2700 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах із використанням різних типів зброї.

На Харківському напрямку російські терористи 10 разів за підтримки авіації штурмували позиції наших підрозділів у районах Вовчанська, Липців, Сотницького Козачка та Глибокого. Знищено та пошкоджено 40 одиниць озброєння і військової техніки окупантів. Також уражено 30 ворожих бліндажів.

Вісім разів ворог атакував наші позиції на Куп’янському напрямку. Поблизу Степової Новоселівки, Синьківки, Стельмахівки та Берестового підрозділи Сил оборони відбили шість наступальних дій без успіху для противника. Ситуація напружена.

На Лиманському напрямку за день російські війська 18 разів безуспішно атакували українських захисників в районах шести різних населених пунктів. Ворог концентрує свої зусилля поблизу Макіївки та Невського, де відбулося близько 80 відсотків від усіх атак.

Напружена ситуація на Сіверському напрямку. Ворог 11 разів штурмовими діями намагався витіснити наших захисників із позицій в районах Білогорівки, Спірного та Роздолівки.

На Краматорському напрямку зазнали невдачі всі спроби загарбників просунутися поблизу Часового Яру і Кліщіївки.

На Торецькому напрямку, де окупанти дев’ять разів атакували поблизу Шумів, Торецька, Дачного і Північного, три боєзіткнення завершилися.

Інтенсивно атакує ворог українських захисників на Покровському напрямку. Тут упродовж дня агресор наростив зусилля — загалом здійснив 37 штурмових і наступальних дій. Найбільша активність російських окупантів зберігається з району Очеретиного, звідки ворог у різних напрямках намагається вклинитися в наші бойові порядки. 29 атак українські захисники відбили, ще вісім боєзіткнень тривали, зокрема, біля Євгенівки та Новоолександрівки. Окупанти на напрямку втрачають в основному живу силу — за вчора наші воїни ліквідували та поранили понад 200 військовослужбовців ворога.

На Курахівському напрямку нарахували вісім безуспішних для окупантів бойових зіткнень. Загарбники намагалися просунутися в районах населених пунктів Невельське, Георгіївка, Парасковіївка та Костянтинівка. Ситуація контрольована.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків Інституту вивчення війни, Сили оборони України намагаються захистити свою критично важливу інфраструктуру від атак з боку Росії. Однак серйозний дефіцит критично важливих ракет для систем протиповітряної оборони перешкоджає цьому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.06.2024 09:40