Фото: armyinform.com.ua

Тривога тривала понад 9 годин: влада розкрила подробиці атаки дронів на Київ

Вночі 5 вересня російські окупанти здійснили чергову масовану атаку дронами на Київ. Повітряна тривога у столиці тривала понад дев'ять годин.

Про це повідомив голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

"На територію України ворожі безпілотники почали залітати ще переддень ввечері (близько 22-ї години) з південного та східного напрямків", — розповів він.

За словами посадовця, під загрозою повітряного удару перебували практично усі південні, північні, східні, центральні та частина західних областей України, в тому числі й Київ. В столиці тривогу оголосили ще до опівночі і тривала вона безперервно понад дев'ять годин. 

До того ж, як зауважив Попко, цього разу на Київ ворожі безпілотники заходили переважно поодинці, а не групами. Але жоден з них своє цілі не досягнув. Усі дрони були знешкоджені.

"За даними оперативного зведення на цю хвилину в Києві без потерпілих та руйнувань. Зараз столиця без потенційних повітряних загроз. Але прошу усіх киян та гостей міста бути уважними і пильними — атака ворожих ударних дронів у інших регіонах України ще триває, і не виключено, що російські дрони можуть змінити курс і спробувати атакувати Київ", — резюмував Попко.

Обстріл України 4 вересня

Рашисти ракетами поцілили по Львову. Внаслідок ворожого обстрілу постраждали 64 місцевих мешканці, серед яких — діти. Загинули ще сім людей. У місті пошкоджені будинки, школи та спалахнули пожежі. До того ж на Львівщині через обстріли відбулися знеструмлення залізниці. Через це деякі поїзди курсували із затримками.

Також у місті пошкоджені школи та обласний Центр спортивної медицини та реабілітації. Загалом, через російський обстріл у Львові пошкоджені щонайменше сім пам'яток архітектури місцевого значення. Усі будинки розташовані в історичному ареалі та буферній зоні ЮНЕСКО. Вони є у державному реєстрі нерухомих пам’яток України. До ліквідації наслідків залучалося понад 150 рятувальників та 38 одиниць спецтехніки.

У Львові 5 вересня оголошено День жалоби за загиблими внаслідок сьогоднішньої російської атаки по місту

Крім того, під обстріл окупантів потрапив і Кривий Ріг. У місті пошкоджень зазнали 32 багатоквартирні будинки, дахи, більш ніж у тисячі квартирах вилетіли вікна та балкони. Також пошкоджено чотири заклади освіти, цирк, Палац молоді, магазини, об'єкти бізнесу, автомобілі. Постраждало п’ятеро людей — троє жінок 62, 83 та 84 роки, один чоловік 70 років та одна дівчинка 10 років. Госпіталізовано до лікарні двох людей, зокрема дівчинку. 

Крім того, гучно було у Рівному та в Луцькому районі. А також о третій годині ночі поблизу Києва працювала протиповітряна оборона по російських безпілотниках. У Сумах теж було чутно вибух.

Нагадаємо, за даними Повітряних сил Збройних сил України, вночі 4 вересня російські окупанти завдали удару по Україні ракетами повітряного та наземного базування, а також ударними безпілотниками типу "Шахед". В результаті роботи системи протиповітряної оборони було знищено 29 цілей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.09.2024 09:15