Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Тривожна Харківщина: у ЗСУ розповіли про актуальну ситуацію боїв у прикордонні України

У суботу, 11 травня, українські військові продовжують відбивати штурми російських окупантів. Ворог активізувався у прикордонних регіонах Харківської області.

Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Зараз тривають оборонні бої. На напрямках населених пунктів Липці та Вовчанськ тривають контрударні заходи. Ворог там застосовує піхоту та техніку. Також тривають бої й у прикордонні, й в районі тих населених пунктів, які перебували фактично в "сірій зоні" — Стрілече, Пильна та Борисівка, а також район Олійникового й Огірцевого", — зазначив він.

Окрім того, за словами речника "Хортиці", Сили оборони діють на підготовлених вогневих рубежах, здійснюється вогневе ураження по окупантах, які вклинилися в оборону Збройних сил України.

"Також є рішення керівництва про посилення підрозділів Збройних сил України, яке вже реалізовується", — додав Волошин.

Як відомо, в п’ятницю, 10 травня, російські війська спробували прорвати кордон України з боку Харківської області. Але Збройні сили України відбити атаки рашистів, вступивши з ними в артилерійський бій.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, російські війська мають обмежені оперативні цілі, але прагнуть досягнути стратегічного ефекту відтягування українських сил з інших критичних ділянок фронту на сході України. Однак, імовірно, окупанти проводять лише початкову фазу наступальної операції на північ від Харкова.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.05.2024 12:50