Фото: Pixabay

Ще одна європейська країна долучилася до 13-го пакета санкцій ЄС проти Росії

У п'ятницю, 1 березня, Швейцарія приєдналась до тринадцятого пакета санкцій Європейського Союзу проти держави-агресорки Росії. 

Про це повідомляється на сайті швейцарського уряду.

Наголошується, що згідно із зі списком ЄС, Швейцарія запроваджує обмеження проти 106 фізичних та 88 юридичних осіб.

"Фізичні, юридичні особи та організації, які потрапили під санкції, — це насамперед ті, що працюють у військово-промисловому комплексі Росії і беруть участь у виробництві ракет, безпілотників, зенітно-ракетних комплексів та іншого військового обладнання", — йдеться в повідомленні.

До того ж під обмеження потрапили судді і чиновники з окупованих територій України, а також особи і організації, причетні до примусового переміщення українських дітей.

Крім того, Швейцарія запровадила обмежувальні заходи у сфері торгівлі, спрямовані на запобігання одержанню країною-окупантом "чутливих" товарів та технологій для своєї армії. Зокрема, заборона була запроваджена на експорт товарів подвійного призначення.

Всі обмеження набирають чинності з 1 березня 2024 року.

Нагадаємо,  23 лютого Європейський союз ухвалив 13-й пакет індивідуальних та економічних санкцій проти країни-агресорки Росії

Загалом обмежувальні заходи ЄС поширюються вже на понад 2000 фізичних та юридичних осіб. Всі хто потрапив під обмеження підлягають замороженню активів, а громадянам і компаніям ЄС заборонено надавати їм кошти. Фізичні особи також підпадають під заборону на в’їзд, яка забороняє їм в’їзд або транзит через територію ЄС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.03.2024 20:40