Фото ілюстративне. Джерело: Міністерство оборони України

Що буде, якщо після оновлення даних видалити "Резерв+" з телефону: пояснення ТЦК

Якщо військовозобов’язаний оновив даних у "Резерв+", вони потраплять у відповідний реєстр і там залишатимуться. Тож після реєстрації не варто видаляти цей застосунок із телефону.

Про це розповіла речниця Дніпропетровського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Альона Кузіна в інтерв'ю "11 каналу".

"Якщо ви видалили після реєстрації застосунок, то ви просто видалили застосунок із телефону, і це не правильно", — зазначила вона.

Речниця ТЦК додала, що після того, як військовозобов'язаний зареєструвався в застосунку "Резерв+" і оновив свої дані, його все ж викличуть до територіального центру комплектування. Це зроблять за допомогою повістки або в інший спосіб.

Кузіна також зазначила, що перші дні переходу від паперової системи до цифрової можуть бути проблемними, адже велика кількість користувачів встановила застосунок. Однак, за її словами, фахівці ліквідують всі проблеми.

Як відомо, з 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію, який передбачає оновлення облікових даних для чоловіків віком від 18 до 60 років. Того ж дня Міноборони запустило додаток "Резерв+". Його потрібно завантажити на мобільний телефон для оновлення військово-облікових даних.

Нагадаємо, декілька днів тому речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко розповідав, що під час виїзду за кордон прикордонники орієнтуються на дані військового квитка. Але не враховують програму "Резерв+". Однак додаток може знадобитися, якщо вирішать перевірити справжність військово-облікового документа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.05.2024 22:26