Фото ілюстративне. Джерело: Міністерство оборони України

У ДПСУ пояснили, чому не беруть до уваги дані додатку "Резерв+" під час перетину кордону

Під час виїзду за кордон прикордонники орієнтуються на дані військового квитка. Але не враховують програму "Резерв+". Однак додаток може знадобитися, якщо вирішать перевірити справжність військово-облікового документа.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Резерв+" винятково для оновлення своїх даних і винятково для громадян, бо на кордоні співробітники ДПСУ не беруть до уваги цей додаток", — наголосив він.

За словами речника Держприкордонслужби, прикордонники перевіряють винятково паперовий військово-обліковий документ із відповідними відмітками. Це стосується тих осіб, у кого ДПСУ додатково розпочала перевіряти наявність цього документа.

"Зазначу, що ще з березня між Держприкордонслужбою та Міністерством оборони налагоджена інформаційна взаємодія між базами даних. Це фактично між базою Держприкордонслужби та системою "Оберіг", а також за необхідності прикордонники можуть її використати, як додатковий інструмент, щоби перевірити, чи не використовує людина підроблений документ, отримавши інформацію про особу саме в системі "Оберіг", — пояснив Демченко.

Як відомо, з 18 травня після того, як в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію, всі військовозобов'язані з 18 до 60 років мають оновити свої дані. При цьому не залежно від того, чи оновлювали їх раніше. Це можна зробити як у військкоматі, де військовозобов'язаний стоїть на обліку, через ЦНАП або через додаток "Резерв+".

Нагадаємо, декілька днів тому заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко заявила, що в додатку "Резерв+" має з'явитися функція онлайн-рекрутингу, що дозволить військовозобов'язаним подавати заявку на вакансію з мобільного пристрою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.05.2024 10:40