Фото: Генштаб ЗСУ

Що може зупинити наступ України: роз'яснення Financial Times

Затримка у наданні військової допомоги від Сполучених Штатів Америки може зупинити наступ України. Це також дозволить окупаційним військам відновити свою боєздатність.

Про це повідомляє Financial Times.

На думку аналітиків, навіть тимчасова пауза в наданні підтримки може за кілька тижнів почати впливати на військову стратегію і тактику Києва, потенційно зупинивши контрнаступ України, зменшивши тиск на російські війська і надавши їм можливість відновити свою боєздатність.

За даними джерела, поява Володимира Зеленського на засіданні НАТО в середу з проханням надати Україні більше зброї підкреслила стурбованість Києва зменшенням підтримки союзників через опозицію республіканців у Вашингтоні й відволікання уваги на війну Ізраїлю проти ХАМАСу.

Financial Times наголошує, що США відіграли "життєво важливу роль" у швидкому постачанні Україні сучасного озброєння, зокрема артилерійських боєприпасів і засобів протиповітряної оборони.

Водночас, за даними видання, адміністрація Джо Байдена пообіцяла підтримувати Київ стільки, скільки буде потрібно. Очікується, що широка двопартійна підтримка, за винятком невеликого, але потужного блоку інакодумців у Конгресі, врешті-решт прискорить надання допомоги.

Проте, на думку FT, навіть кілька тижнів затримки можуть вплинути на результати контрнаступу.

Нагадаємо, міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що за підсумками засідання у форматі "Рамштайн" Україна отримала допомоги на пів мільярда доларів. Україні, за словами Умєрова, потрібно більше систем протиповітряної оборони, важкого озброєння, боєприпасів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.10.2023 10:59