Фото: oda.zht.gov.ua

Що робити, якщо відмовили у субсидії через помилку у документах: пояснення Мінсоцполітики

На сьогодні українці все частіше звертаються за оформленням субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Проте нерідко громадяни отримують відмову через помилки у документах.

У Міністерстві соціальної політики дала поради, що робити, якщо не вдалося отримати субсидію через некоректну інформацію у документах.

Так, у відомстві пояснили, що у разі відмови у субсидії, українці мають 14 днів, щоб доповнити або виправити дані з офіційних джерел інформації, якщо знайшли помилку у власних документах. 

Після перевірки оновлених документів Пенсійний фонд може призначити субсидію. Про нове рішення повідомлять додатково.

"Також нагадуємо, що для більшості громадян, які отримували житлову субсидію під час опалювального сезону, Пенсійний фонд самостійно здійснює розрахунок розміру на неопалювальний сезон (з 1 травня по 30 вересня). Додатково звертатися не потрібно", — зазначили у міністерстві.

Однак, якщо ви раніше отримували субсидію і хочете внести зміни в інформацію про родину чи майновий стан, то необхідно звернутися до органів ПФУ із відповідними документами. 

"Також до ПФУ треба звернутися, якщо ви одночасно відповідаєте всім зазначеним критеріям", — резюмували у відомстві.

Нагадаємо, в Україні з 1 червня зросли тарифи на електроенергіюРозмір субсидій для громадян перерахують автоматично. Тобто одержувачам уже призначених субсидій для здійснення перерахунку розмірів виплат у зв'язку зі зростанням тарифу на електроенергію звертатись до органів Пенсійного фонду не потрібно. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 21.07.2024 01:17