Фото: МСЗ України

Що таке справжній мир для України: роз'яснення Кулеби

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба пояснив, що справжній мир для України — це в першу чергу відновлення міжнародно визнаних кордонів України.

Про це повідомляє Die Welt.

"Справжній мир означає відновлення міжнародно визнаних кордонів України. Справжній мир означає безпечну батьківщину для кримськотатарського народу в українському Криму. Справжній мир — це зернові кораблі, а не військові кораблі в Чорному морі. Справжній мир  це світ, об'єднаний під владою міжнародного права"— заявив він.

Кулеба додав, що Україна бореться за досягнення міцного миру.

"Ось за що ми боремося  не просто за перемогу у війні, а за досягнення реального, міцного миру. Це не тільки в інтересах України, а й в інтересах Європи і всього світу. Якщо історія останніх століть і десятиліть чогось і вчить нас, то це того, що світу потрібен справжній мир, а не умиротворення",  заявив він.

Очільник МЗС зауважив, що допомога партнерів і союзників України врятувала багато життів і допомогла вижити.

"Ми глибоко вдячні всім нашим союзникам і партнерам, включно з Німеччиною, за їхню невпинну підтримку з лютого 2022 року. Ця допомога врятувала багато життів і допомогла нам вижити. Ми завжди будемо пам'ятати про це. Життєво важливо, щоб ми зберігали цю підтримку і залишалися зосередженими на нашій спільній стратегічній меті",  заявив Кулеба.

За його словами, майбутнє євроатлантичної безпеки вирішуватиметься на фронті в Україні.

"Якщо ми зробимо помилку зараз і вирішимо винагородити Путіна за його агресію в будь-якій формі, замість того, щоб завдати йому поразки як уроку для всіх інших потенційних агресорів, майбутнє України, Європи і всього світу буде поставлено під загрозу", — зауважив Кулеба.

Нагадаємо, раніше очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба закликав інтегрувати системи протиповітряної та протиракетної оборони України та союзників НАТО у регіоні Чорного і Балтійського морів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 23.04.2023 17:15