Фото: ДПСУ

"Турне" до Молдови за $10 тисяч: на Одещині затримали 15 ухилянтів (відео)

Прикордонники Білгород-Дністровського загону на околиці села Підгірне, що на Одещині, затримали 22-річного перевізника та 15 ухилянтів, які прямували до Молдови.

Про це повідомила Державна прикордонна служба.

Як встановили прикордонники, група чоловіків з різних областей України, аби незаконно дістатися Молдови, вирішили скористатися послугами так званого "туроператора", заздалегідь зв’язавшись з ним у Telegram-каналі. 

Вартість "гарячої путівки" до Молдови сягала від чотирьох до 10 тисяч доларів США з кожного. Отримавши через месенджер інструкції та маршрут руху, чоловіки прибули до населеного пункту прикордоння.

"Зайнявши свої місця, у салоні мікроавтобуса, вирушили на зустріч омріяному закордонному життю. Однак, завдяки вмілим діям прикордонного наряду їх було затримано... Анулювати закордонні "путівки" подорожнім вдалося завдяки завчасній інформації від оперативників", — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що відносно водія до Національної поліції направлено повідомлення про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 332 КК України "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України". Водночас стосовно ухилянтів складені протоколи про адміністративні правопорушення за незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону. Справи скеровано до суду.

Нагадаємо, раніше працівники Державного бюро розслідувань спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції та Держприкордонслужбою викрили посадовця одного з відділів головного управління Державної міграційної служби в Одеській області. Йому інкримінують організацію переправлення військовозобовʼязаних чоловіків до Молдови.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 25.07.2024 18:20