Фото: Офіс президента України

Туск оголосив про укріплення східного кордону Польщі: у чому причина

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що його країна починає роботу над зміцненням всього східного кордону.

Відповідну заяву польський прем'єр зробив на зустрічі із солдатами, прикордонниками і поліцією, передає РАР.

За його словами, Польща посилюватиме свій східний кордон через потік нелегальної міграції з боку Білорусі. Він наголосив, що це фактично є "гібридною війною". 

"Насправді ми маємо справу з прогресуючою гібридною війною. Я хочу, щоб тут не було жодних сумнівів — країна з усе більш агресивними намірами щодо Польщі, така як Білорусь, організовує цю практику на польському і кордоні і, відповідно, тут необхідна співпраця всіх служб, які відповідають не лише за безпеку кордонів, а й за безпеку всієї держави", — наголосив Туск.

До того ж, на думку Туска, Білорусь має дедалі агресивніші наміри щодо Польщі.Тому, він вважає, що необхідно внести зміни у законодавство, аби дати солдатам і офіцерам "повне правове відчуття безпеки" під час виконання ними своїх обов'язків на кордоні.

"Це не тільки внутрішній кордон Польщі, а й кордон ЄС. Тому я не сумніваюся, що Європі доведеться — і я знаю, що саме цього ми доб'ємося — інвестувати у нашу безпеку, інвестуючи у східний кордон Польщі і безпеку нашого кордону", — додав Туск.

Нагадаємо, раніше Туск заявляв, що країни Європейського Союзу повинні значно підвищити витрати на оборону для захисту власних зовнішніх кордонів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.05.2024 16:32