Дональд Туск. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Туск заявив про план оголошення в Польщі стану стихійного лиха

У неділю, 15 вересня, прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив, що планує оголошення у країні стану стихійного лиха. Це пов’язано з масштабними повенями, які нахлинули на країну.

Про це Дональд Туск поінформував на своїй сторінці в соціальній мережі X. Згідно з чинними нормативними актами Польщі, стан стихійного лиха можна ввести на частині або на всій території країни.

"Після консультацій із профільними міністрами та службами я розпорядився підготувати постанову Ради міністрів про введення стану стихійного лиха", — заявив Дональд Туск.

Стан стихійного лиха може застосовуватися в районі, де сталося стихійне лихо, і в районі, де можуть виникнути наслідки цього лиха.

Як відомо, в Польщі повінь руйнує мости та дамби на південному заході країни, через що затопленими вже є багато населених пунктів. Унаслідок природного катаклізму вже зафіксовано людські жертви.

Польська влада повідомляла про щонайменше двох загиблих, причиною смерті яких стала стихія. Для того, щоб уникнути трагічних випадків, відбувається евакуація цілих населених пунктів, які найбільше постраждали від великої води.

Нагадаємо, що українські рятувальники готові вирушити на допомогу країнам-сусідам для ліквідації наслідків повені. Відповідне доручення міністру закордонних справ Андрію Сибізі дав президент Володимир Зеленський.

Дональд Туск підтвердив, що Денис Шмигаль надіслав йому слова солідарності та готовності негайно відправити рятувальників, оснащених спеціальним обладнанням, для боротьби з повенями. Польський прем’єр-міністр назвав таку оперативну готовність допомогти "дуже зворушливою".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.09.2024 23:13