Наслідки повені в Польщі. Джерело: соцмережі

Україна запропонувала шістьом країнам допомогу в ліквідації наслідків повеней: реакція Чехії та Польщі

Українські рятувальники готові вирушити на допомогу країнам-сусідам для ліквідації наслідків повені. Відповідне доручення міністру закордонних справ Андрію Сибізі дав президент Володимир Зеленський.

Про це Володимир Зеленський повідомив під час традиційного вечірнього відеозвернення. Він відзначив, що через екстремальні погодні умови у країнах-сусідах склалися критичні ситуації.

"За моїм дорученням міністр закордонних справ України Андрій Сибіга запропонував відповідним країнам нашої частини Європи допомогу рятувальників ДСНС України", — поінформував Зеленський.

Своєю чергою, Сибіга уточнив у своїх соціальних мережах, що допомогу запропонували Молдові, Польщі, Румунії, Словаччині, Угорщині та Чехії.

"Висловлюємо співчуття у звʼязку із загибеллю людей та руйнуваннями від повеней у Центральній Європі. Наші думки з усіма постраждалими громадами. Бажаємо нашим сусідам якомога швидше подолати це стихійне лихо", — наголосив міністр закордонних справ України.

Його колега з Чехії Ян Ліпавський підтвердив, що від України надійшла пропозиція допомогти країні впоратися з наслідками руйнівних повеней.

Польський прем’єр-міністр Дональд Туск теж повідомив, що Україна запропонувала відправити у Польщу на допомогу з ліквідацією наслідків масштабних повеней сотню рятувальників. Він уточнив, що Денис Шмигаль надіслав йому слова солідарності та готовності негайно відправити рятувальників, оснащених спеціальним обладнанням, для боротьби з повенями.

"Дуже зворушливо", — зазначив прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Нагадаємо, сьогодні в першій половині дня "Укрзалізниця" повідомляла, що через повені у Польщі та Чехії залізничні оператори тимчасово скасували низку рейсів, зокрема, і до України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.09.2024 20:55