Фото: "Укрінформ"

У Байдена відреагували на авіатрощу російського Іл-76

Сполучені Штати Америки наразі не можуть підтвердити чи перебували українські військовополонені на борту літака Іл-76, який 24 січня розбився у Бєлгородській області Росії.

Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі на брифінгу.

"У нас недостатньо інформації, щоб коментувати цю авіакатастрофу. Українці стверджують одне, росіяни — інше. Ми поки не маємо достатньо фактів, щоб коментувати це", — заявив посадовець.

Водночас посадовець наголосив, що США чули інформацію і щодо ймовірної присутності на борту Іл-76 українських військовополонених. Проте поки немає підтвердження даних фактів.

"США бачили повідомлення (про катастрофу, — ред.), але не можуть підтвердити їх. Наразі Штати роблять все можливе, щоб з'ясувати деталі інциденту та отримати більше інформації", — зазначив Кірбі 

Кірбі зауважив, що Білий дім намагається отримати більше інформації щодо інциденту з Іл-76.

Що відомо про падіння літака Іл-76 у РФ

У середу, 24 січня, в Росії впав військовий літак Іл-76. Авіакатастрофа сталася у Бєлгородській області Російської Федерації. Точної причини авіатрощі у Росії поки не розкривають.

Водночас російські пропагандисти почали вигадувати свої "версії". У міноборони РФ заявили, що літак упав, але нібито "на борту перебували 65 полонених українських військовослужбовців", а також шість членів екіпажу та троє супроводжуючих.

Своєю чергою, омбудсмен Дмитро Лубінець відреагував на заяву Росії про те, що літак Іл-76, який упав у Бєлгородській області, нібито перевозив українських військовополонених. Він закликав не розповсюджувати фейки до офіційних заяв.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вимагає провести термінове засідання Ради безпеки ООН у зв'язку з падінням військово-транспортного літака Іл-76 у Бєлгородській області РФ. Лавров заявив, що обставини катастрофи ще встановлюються, але українська сторона на Раді безпеки ООН "могла б розповісти, як усе це сталося".

Нагадаємо, раніше з’явилося відео, як у Росії впав військовий літак Іл-76. Інцидент стався у Корочанському районі.

Також журналісти встановили прізвища членів екіпажу російського літака Іл-76, що впав вранці 24 січня у Бєлгородській області Росії. Загибель щонайменше трьох росіян підтвердили їхні родичі. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.01.2024 22:55