Фото: скріншот Russische Botschaft in Deutschland

У Берліні знову заборонили українські та російські прапори на 8 та 9 травня: названо причину

Влада Берліна заборонила 8 і 9 травня використовувати українські та російські прапори біля радянських меморіалів. Вони розташовані у Трептові, Тіргартені та Шенхольцер-Хайде.

Про це повідомляє Berliner Morgenpost.

Ці дві доби будуть присвячені 78-ій річниці закінченню Другої світової війни в Європі. Навколо трьох меморіалів також заборонено виконання маршів і військових пісень, повідомила в п'ятницю поліція. Правоохоронці цю заборону пояснюють "гідним вшануванням пам'яті загиблих воїнів тодішньої радянської армії".

Зазначається, що заборонено також "виголошувати гасла, які можуть бути сприйняті за схвалення, прославлення або героїзацію війни в Україні". Цікаво, що схожа заборона на державні прапори вже мала місце у 2022 році. Тоді її розкритикувала українська сторона, зокрема колишній посол України в Німеччині Андрій Мельник.

Поліція у своїй заяві 5 травня 2023 року висловила власні аргументи.

"Акт пам'яті та поваги до цих пам'ятників і меморіалів повинен бути збережений і на тлі російсько-української війни, що триває. Ця війна не повинна виходити за рамки демократичного дискурсу в Берліні, особливо з огляду на символічну дату", — йдеться в заяві.

Варто відзначити, що як і минулого року, заборони не поширюються на дипломатів та ветеранів Другої світової війни.

Нагадаємо, цьогоріч 9 травня на святкуванні Дня перемоги у Москві буде присутній лише один іноземний лідер — президент Киргизстану Садир Жапаров.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.05.2023 12:59