Джон Кірбі / скріншот з відео

У Білому домі відреагували на візит Моді до Києва

Білий дім позитивно оцінює візит премʼєр-міністра Індії Нарендри Моді до України 23 серпня. Це може наблизити мир в Україні.

Таку заяву зробив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, пише "Суспільне"

Посадовець прокоментував ймовірність того, що Нью-Делі допоможе в спробі припинити російську війну проти України.

Як зазначив Кірбі, якщо візит Моді до України та зустріч з українським лідером Володимиром Зеленським може допомогти покласти край конфлікту, що узгоджується з баченням президента щодо справедливого миру, тоді США "думають, що це буде корисно".

"Якщо є країна, яка готова допомогти в спробі припинити війну в Україні, ми це вітаємо. Але, якщо ви хочете допомогти, то треба вести розмови з українцями", — резюмував посадовець Білого дому.

Нагадаємо, в червні секретар із західного напряму Міністерства закордонних справ Індії Паван Капур заявив, що Індія не підписала комюніке Глобального саміту миру, адже вважає, що сталий мир вимагає діалогу обох учасників та "практичної взаємодії" між сторонами війни.

Цікаво, що прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді закликав президента України Володимира Зеленського сісти за стіл переговорів з главою Кремля Володимиром Путіним. Він місяць тому зустрічався з російським диктатором і намагався переконати його припинити війну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.08.2024 23:58