Фото: Ентоні Блінкен. Джерело: Офіс президента України

У Білому домі зробили важливу заяву щодо постачання зброї з Ірану та КНДР до Росії

Сполучені Штати Америки зроблять все для припинення постачання зброї з Північної Кореї та Ірану в Росію. Кремль відчайдушно намагається зміцнити відносини з цими державами.

Про це на прес-конференції повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Він наголосив, що його країна продовжуватиме робити все можливе для того, щоб припинити підтримку, яку для продовження війни проти України надають Росії такі країни, як Іран та Північна Корея.

"Ми дуже стурбовані цим, бо це те, що підтримує війну", — додав Блінкен.

Держсекретар додав, що Москва відчайдушно намагається зміцнити відносини з країнами, які можуть надати їй все необхідне для продовження війни проти України, а особливо це стосується Ірану й КНДР. Зокрема, посадовець зазначив, що найшвидший спосіб закінчити війну — це позбавити російського диктатора Владіміра Путіна думки, що він зможе пережити Україну і всіх її союзників.

За словами Блінкена, Путін має знати, що палива, яке необхідне для його військової машини, більше не буде.

Нагадаємо, 18 червня речник Міністерства закордонних справ Китаю Лінь Цзянь закликав Північноатлантичний альянс "припинити перекладати провину" за вторгнення Росії до України після того, як генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг звинуватив Пекін у підтримці Росії та розпалюванні війниЗа його словами, НАТО "варто зайнятися самоаналізом, а не довільними наклепами й нападками на Китай". Варто зазначити, що у вівторок, 18 червня, Путін відправився у Північну Корею з дводенним "дружнім державним візитом".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.06.2024 09:51