Фото: "Риа Новости"

У Білорусі розпочалися спільні з Росією військові навчання: скільки вони триватимуть

У понеділок, 27 травня, у Білорусі розпочалися спільні з Росією навчання Військово-повітряних сил та протиповітряної оборони. Вони триватимуть п'ять днів.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони Білорусі.

"У період з 27 по 31 травня в рамках удосконалення єдиної регіональної системи ППО Республіки Білорусь і Російської Федерації під керівництвом командувача Військово-повітряними силами та військами протиповітряної оборони проводиться спільне льотно-тактичне навчання силами та засобами ВПС та військ ППО ЗС РБ та ВКС ЗС РФ", — йдеться у повідомленні.

Вказується, що до навчання залучаються авіаційні військові частини, підрозділи зенітних ракетних та радіотехнічних військ Збройних сил Білорусі, екіпажі розвідувальної, винищувальної та армійської авіації ВКС ЗС РФ.

Під час навчання будуть відпрацьовані:

  • питання управління різнорідними силами авіації;
  • організація взаємодії при виконанні ними навчально-бойових завдань.

"Основні зусилля у ході ЛТУ спрямовані на вирішення завдань щодо прикриття державних та військових об'єктів від ударів засобів повітряного нападу. Крім того, на авіаційних полігонах екіпажам доведеться практично відпрацювати низку питань на користь прикриття підрозділів сухопутних військ", — додали в Міноборони Білорусі.

Варто зазначити, що за даними моніторингової групи "Беларускі Гаюн", за останні дні до Білорусі прибули вісім російських бойових вертольотів Мі-24 та Мі-8. 

Нагадаємо, що 16 травня на білоруський аеродром "Барановичі" з Росії прилетіли два винищувачі Су-30СМ Повітряно-космічних сил Російської Федерації. Таких літаків там щонайменше чотири.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.05.2024 19:50