Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

У Білорусь прибула ціла група російських бойових вертольотів

За останні дні до Білорусі прибули вісім російських бойових вертольотів Мі-24 та Мі-8. Там запланували спільні російсько-білоруські льотні навчання.

Про це повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн". Там зазначили, що на білоруський аеродром "Барановичі" прибули Мі-24 та Мі-8 росіян.

Згідно з уточненими даними, Росія перекинула до Білорусі більше гелікоптерів.

"Сумарно 25 травня в "Барановичі" зі Сєщі (Росія) прибуло вісім вертольотів Мі-24 та Мі-8 Військово-космічних сил Росії", — додали в моніторинговому каналі.

Загалом у "Барановичах" станом на зараз перебуває така авіація росіян:

  • два розвідувальні літаки Су-24МР4;
  • чотири винищувачі Су-30СМ;
  • вісім вертольотів Мі-24 та Мі-8.

Мапа: "Беларускі Гаюн"

Мапа: "Беларускі Гаюн"

Згодом міністерство оборони Білорусі повідомило, що з 27 по 31 травня "в рамках удосконалення єдиної регіональної системи ППО Білорусі та Росії" проводяться спільні льотно-тактичні навчання.

До навчань залучаються авіаційні бази, підрозділи зенітних ракетних та радіотехнічних військ Білорусі, а також екіпажі розвідувальної, винищувальної й армійської авіації Росії. Керівництво навчаннями здійснюватиме командувач військово-повітряних сил і військ ППО Білорусі.

Під час навчань відпрацюють питання управління різнорідними силами авіації, а також організація взаємодії під час виконання ними навчально-бойових завдань. Основні зусилля спрямують на вирішення завдань щодо прикриття державних і військових об'єктів від ударів засобів повітряного нападу. Також на авіаційних полігонах екіпажам доведеться відпрацювати прикриття підрозділів сухопутних військ.

Нагадаємо, що 16 травня на білоруський аеродром "Барановичі" з Росії прилетіли два винищувачі Су-30СМ Повітряно-космічних сил Російської Федерації. Таких літаків там щонайменше чотири.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.05.2024 19:08