Фото: соцмережа X Ріші Сунака

У Британії оголосили дострокові парламентські вибори: названо дату

У середу, 22 травня, глава британського уряду Ріші Сунак оголосив проведення дострокових парламентських виборів. Вони пройдуть 4 липня.

Таку заяву він зробив під час екстреного звернення на Даунінг-стрит, пише "Європейська правда".

Сунак зазначив, що раніше провів зустріч з королем Британії й попросив його розпустити парламент. Це, за його словами, формальна процедура, необхідна для оголошення дострокових виборів.

"Король задовольнив це прохання", — наголосив він, повідомивши, що вибори до Палати громад пройдуть 4 липня.

Ріші Сунак також перерахував досягнення своєї команди в уряді, зосередившись на покращенні економіки країни та заходах для обмеження нелегальної міграції.

Водночас він звинуватив головну опозиційну силу — Лейбористську партію та її главу Кіра Стармера у "відсутності плану" керування Великою Британією.

"Зараз для Британії настав момент обрати своє майбутнє. Вирішити, чи хочемо ми спиратися на досягнутий прогрес, чи ризикуємо повернутися до вихідної точки без плану і впевненості", — резюмував Сунак.

Нагадаємо, за даними Bloomberg, місцеві вибори у Великій Британії стануть моментом максимальної небезпеки для глави британського уряду Ріші Сунака. За тим, що відбувається у Консервативній партії, уважно стежить дедалі більше законодавців-консерваторів, які розглядають, який має вигляд "План Б".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.05.2024 20:27