Фото ілюстративне зі соцмереж

У британській розвідці назвали головну локальну мету рашистів на фронті

Головною метою російської армії на теперішньому етапі ведення бойових дій є оточення Авдіївки на Донеччині. Однак за останній тиждень ані російські, ні українські сили не досягнули якихось значних успіхів.

Такий висновок зробило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Попри досягнутий наприкінці грудня 2023 року прогрес у захопленні Мар’їнки, Росія не змогла отримати вигоду та просунутися ні на захід у бік Курахового, ні на південь у бік Новомихайлівки.

За даними британських розвідників, оточення Авдіївки, ймовірно, залишиться ключовим напрямком зусиль Росії. Однак на теперішній момент Росія досягнула дуже обмежених територіальних завоювань ціною значних втрат як у техніці, так і в особовому складі.

"Селище Степове на півночі залишається під контролем України, що забезпечує доступ до Авдіївського маршруту постачання. Спроби Росії ізолювати місто малоймовірні принаймні протягом наступного тижня", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, речник Об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун заявив, що російські окупанти тримають на Авдіївському напрямку близько 40 тисяч солдатів. Кількість ворожих військ у цьому районі суттєво не змінилася.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.01.2024 16:49