Фото: соцмережі / ілюстративне

У Брюсселі перед матчем збірної стався теракт: невідомий застрелив трьох футбольних фанатів (відео)

У понеділок ввечері, 16 жовтня, у Брюсселі стався теракт. За попередніми даними, у центрі бельгійської столиці застрелили трьох людей.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ. Зазначається, що стрілянина сталася близько 19:15 за місцевим часом. Згідно з джерелами, одну людину було застрелено в під'їзді будинку, ще двоє були застрелені в таксі. Всі загиблі були громадянами Швеції.

Згідно з наявною інформацією, зловмисники були одягнені у футболки збірної Швеції. Сьогодні у Брюсселі пройде відбірковий матч на Євро-2024 за участі цієї команди.

Теракт в Анкарі 1 жовтня

У неділю, 1 жовтня, в Анкарі було неспокійно. У столиці Туреччини в урядовому кварталі сталась стрілянина. Перед будинками парламенту та будівлею міністерства внутрішніх справ в Анкарі виведено важку техніку, а спецсили оточили територію. Згодом глава МВС Туреччини заявив, що два терористи під'їхали на легковому авто до будівлі силовиків. Один чоловік підірвав себе, іншого знешкодили. Внаслідок інциденту поранення отримали два поліціянти.

Вибухи у Пакистані

У Пакистані 29 вересня під час святкування дня народження пророка Мухаммеда у двох мечетях пролунали вибухи. Внаслідок атаки загинуло щонайменше 57 осіб.

Перший вибух пролунав у мечеті в провінції Белуджистан на кордоні з Афганістаном. За словами начальника місцевої поліції, cмертник-терорист підірвав себе біля поліційної машини, яка стояла поруч із релігійною установою. У результаті загинуло 52 людини та ще понад 50 — отримали поранення. Другий вибух пролунав у мечеті в провінції Хайбер-Пахтунхва, яка також поряд з Афганістаном. В результаті вибуху загинуло п’ять осіб та щонайменше десять отримали поранення.

За інформацією правоохоронців, наразі жодна з організацій не заявила про свою причетність до здійснення теракту.

Нагадаємо, 30 липня на північному заході Пакистану під час мітингу пролунав вибух. Близько 40 людей загинули та ще 200 постраждали. Зазначається, що вибух стався о 16:00 на зібранні консервативної партії Джаміат Улема Іслам-Фазл, яка відома своїми зв'язками з жорстким політичним ісламом. За даними місцевої поліції, вибух стався через те, що смертник підірвав бомбу з десятьма кілограмами вибухівки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.10.2023 22:19