Фото: соцмережі

У Бєлгородській області горить майданчик для зберігання палива: росіяни скаржаться на атаку дрона (відео)

У неділю, 8 вересня, у Бєлгородській області Росії спалахнула масштабна пожежа на території майданчика для зберігання палива. Причиною загоряння, за версією росіян, нібито стала атака безпілотника.

Зокрема, губернатор області В'ячеслав Гладков заявив, що пожежа вирує у Волоконівському районі. В атаці посадовець звинуватив Збройні сили України.

"ЗСУ за допомогою безпілотного літального апарату атакували майданчик для зберігання палива на території Волоконовського району. Внаслідок вибуху сталося загоряння резервуарів. Пожежними розрахунками здійснюється гасіння пожежі", — наголосив Гладков.

Водночас місцеві пабліки уточнили, що загоряння відбулося у населеному пункті Ютанівка. Горять залізничні цистерни.

Зауважимо, вже вдруге за день на Бєлгородщині не спокійно. Так, вдень мешканці Бєлгорода й області поскаржилися на вибухи та "прильоти". Місцевий губернатор В'ячеслав Гладков заявив про нібито роботу протиповітряної оборони. У регіоні також оголошували ракетну небезпеку.

Крім того, Гладков також заявив, що село Нікольське під Бєлгородом начебто двічі атакував безпілотник. Там, за його словами, в результаті атаки дрона на території виробничого підприємства загорівся ангар. Дах будівлі обвалився.

Нагадаємо, 30 серпня в російському Бєлгороді також пролунала низка вибухів. Росіяни запевняють, що працювала система протиповітряної оборони. Тоді губернатор області В’ячеслав Гладков зазначав, що в результаті прямого влучання снаряда в легковий автомобіль нібито померла одна людина, також зазнали поранень семеро цивільних.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.09.2024 19:59