Джерело: Центр національного спротиву

У Центрі нацспротиву з’ясували, хто допомагає Росії долати дефіцит пального через удари по НПЗ

Після декількох успішних атак по російських нафтопереробних заводах Москва зіткнулася з відчутною нестачею палива. Зараз потреби покриваються через імпорт з Білорусі.

Про це повідомив Центр національного спротиву (ЦНС).

"Окупована Кремлем Білорусь нарощує постачання палива до Росії через дефіцит, що виник через ремонти на ворожих нафтопереробних заводах", — заявили в ЦНС.

За повідомленнями місцевих мешканців, у нафтопереробній сфері Білорусі спостерігається спалах виробництва авіаційного реактивного пального та його постачань до Росії залізничним транспортом.

Забезпеченням організації охорони перевезення на території Білорусі займаються бойовики терористичного угруповання приватної військової компанії "Вагнера" та батальйону охорони міністерства внутрішніх справ Білорусі.

"Росія без палива — це чудова ілюстрація путінського правління. Проте режим Лукашенка не здатний покрити дефіцит, і є лише методом латання дір. Але його допомога є свідченням агресії самопроголошеного диктатора проти нашої країни й участі окупованої республіки у війні проти України", — зробили висновок у Центрі національного спротиву.

Нагадаємо, наприкінці березня видання The Moscow Times повідомляло, що в Росії на 7,4% впало виробництво автомобільного бензину. Це сталося внаслідок серії ударів по російських нафтопереробних заводах, які зупинили роботу великих підприємств "Роснефти" та "Лукойлу".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.05.2024 22:17