Дональд Трамп і Камала Гарріс. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

У чому особливість майбутніх виборів у США: роз'яснення The New York Times

Цьогорічні виборчі перегони у Сполучених Штатах відрізняються тим, що основні політичні події, мабуть, мало впливають на відносні позиції двох кандидатів. Два замахи на Дональда Трампа, президентські та віце-президентські дебати та партійні з'їзди принесли йому і Камалі Гарріс тимчасове зростання підтримки, але жодних стійких зрушень у громадській думці.

Про це повідомляє The New York Times.

Як зазначає видання, вищі посадові особи обох кампаній описують виборчі події як виснажливі перегони, в якій рухи, які вимірюються кількома тисячами голосів, можуть вплинути на результат усіх виборів.

Ральф Рід, соціально-консервативний активіст з Джорджії, який допомагає направляти виборців на кампанію Трампа, сказав, що не пам'ятає президентських перегонів з 2000 року, в яких так багато штатів фактично мали б рівні результати на такому пізньому етапі кампанії.

"У штатах, де йдуть бойові дії, це схоже на позиційну війну під час Першої світової війни", — сказав він. "Всі окопалися. Усі ведуть артилерійський та кулеметний вогонь, і це просто нейтральна зона".

Напруженість перегонів призвела до різкого зростання витрат, особливо на таких полях битв, як Джорджія, Аризона, Невада, Північна Кароліна, Вісконсин, Мічиган та Пенсільванія.

Представники обох кампаній відмовилися ранжувати штати за рівнем ваги, заявивши, що всі вони залишаються дуже конкурентоспроможними.

"На мою думку, немає шляху блакитної стіни, південного шляху або західного шляху", — сказав Ден Каннінен, директор по штатах кампанії Гарріса, що вагаються. "Ми змагаємося, щоб виграти напружені перегони у всіх семи, тому що, зрештою, я вважаю, що будь-хто з них може стати штатом переломного моменту".

За даними компанії AdImpact, яка відстежує медіа, з 1 вересня на резервування телевізійного та цифрового рекламного часу було витрачено понад 675 мільйонів доларів. Кампанія Гарріс перевершила кампанію Трампа з реклами у кожному з цих семи штатів. Демократичні сторонні організації також перевершили своїх республіканських колег у всіх семи штатах.

Проте республіканці розсилають так багато листів поштою такій кількості людей, що навіть демократи в ключових штатах повідомляють про завал глянцевою літературою, яка критикує пані Гарріс і славить пана Трампа як захисника допомоги з соціального забезпечення.

Mintt, фірма з відстеження пошти, виявила, що у вересні 81 відсоток всіх відправлених прямих поштових розсилок просували пана Трампа або нападали на пані Гарріс. У серпні дисбаланс був ще серйознішим: 96 відсотків усіх прямих поштових розсилок, що стосуються президентських перегонів, були відправлені республіканськими групами, виявила фірма.

"Реклама та операції з наземних ігор заполонили всі ці штати, щоб знайти тисячі виборців, які визначать переможців", — сказав Нік Еверхарт, національний консультант-республіканець і покупець реклами. "Кожен тиждень, щодня, кожна хвилина, кожна секунда мають значення, коли кампанія така близька, а на горизонті не видно чіткої точки перегину".

Республіканці визнають, що вони витрачають більше на телебачення і гірше організують роботу на місцях у ключових штатах, проте вони кажуть, що сильні позиції пана Трампа в економіці та імміграції можуть бути достатніми для того, щоб подолати ці структурні дефіцити.

Що кажуть соцопитування

Згідно з соцопитуваннями, Камала Гарріс випереджає свого конкурента Дональда Трампа у виборчих перегонах. Але це ще не говорить про те, що перемога їй гарантована. Всі сім swing state демонструють майже рівну підтримку кандидатів.

Камала Гарріс випереджає свого конкурента Дональда Трампа у виборчих перегонах

Скріншот з сайту projects.fivethirtyeight.com

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що віце-президентка Сполучених Штатів Америки Камала Гарріс, яка є кандидаткою у президенти від Демократичної партії, значною мірою випереджає республіканця Дональда Трампа у двох "хитких штатах", від яких чи не найбільше залежить результат виборів. Ще в чотирьох штатах відрив не такий значний, але на користь Гарріс.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.10.2024 12:42