Дональд Трамп і Камала Гарріс. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Вибори у США: свіжі опитування визначили фаворита у ключових штатах

Віце-президентка Сполучених Штатів Америки Камала Гарріс, яка є кандидаткою у президенти від Демократичної партії, значною мірою випереджає республіканця Дональда Трампа у двох "хитких штатах", від яких чи не найбільше залежить результат виборів. Ще в чотирьох штатах відрив не такий значний, але на користь Гарріс.

Про це свідчать результати свіжого соціологічного опитування, яке опублікувало видання The Hill. У ньому йдеться про те, що Гарріс дещо випереджає Трампа одразу в шести ключових штатах. Зокрема:

  • на сім відсоткових пунктів Гарріс випереджає Трампа у Неваді (52% до 45%);
  • на п’ять відсоткових пунктів — у Пенсильванії (51% до 46%);
  • на три відсоткових пункти — в Аризоні та Мічигані.

З мінімальним відривом Гарріс перебуває попереду також у Північній Кароліні (50% проти 48%) і Вісконсині (49% проти 48%), тоді як у Джорджії обидвох кандидатів готові підтримати по 49% виборців.

Журналісти також зауважили, що більшість цих результатів, окрім Невади та Пенсильванії, — у межах статистичної похибки.

Загалом же у сімох ключових штатах Гарріс на три відсоткових пункти випереджає Трампа. Якщо брати до уваги рейтинги інших кандидатів, то Гарріс нарощує відрив до чотирьох відсоткових пунктів.

Медійники зауважили, що збір даних для опитування проводили 19-25 вересня серед 6 165 зареєстрованих виборців у відповідних штатах. Для опитування у Неваді статистична похибка складає чотири відсоткових пункти, в решті штатів — три відсоткових пункти.

Нагадаємо, що вчора президент України Володимир Зеленський зустрівся в Білому домі з кандидаткою в президенти від Демократичної партії Камалою Гарріс. Віце-президентка запевнила, що підтримує те, як Україна бачить закінчення війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.09.2024 18:30