Фото: РИА Новости

У чому важливість візиту Зеленського в Нідерланди: заява прем'єра Рютте

Народ України не піддасться російській агресії. Саме це сигналізує візит президента Володимира Зеленського до Нідерландів.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте під час прес-конференції. Він повідомив, що країни-партнери продовжуватимуть підтримувати українців у їх боротьбі.

"Щодня жорстока російська агресія нагадує нам, що верховенство права не є даністю, коли йому загрожують — його треба захищати й також захищати, коли на нього нападають", — зазначив прем'єр Нідерландів.

Рютте запевнив у підтримці України до того часу, аж поки не відновиться мир і свобода у державі.

"Ваш візит до Нідерландів надсилає ще один потужний сигнал про те, що народ України та його президент не піддадуться російській агресії. Нідерланди та їх союзники надалі продовжуватимуть підтримувати вас кожен дюйм шляху", — додав Рютте.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський виступив у Міжнародному Кримінальному суді в Гаазі. TrueUA опублікував головні заяви українського лідера.

Зокрема, глава держави назвав точну кількість воєнних злочинів, які скоїли росіяни у квітні. Він також нагадав про воєнні злочини Росії, у тому числі про збитий над Донбасом пасажирський рейс MH17, відповідальність Росії за загибель якого суд Нідерландів уже констатував. Зеленський вшанував жертв цієї трагедії хвилиною мовчання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.05.2023 15:10