Фото: Міноборони РФ

У Чорноморського флоту РФ з'явився новий командувач: Путін видав указ

Глава Кремля Володимир Путін призначив Сергія Пінчука новим командувачем Чорноморського флоту Російської Федерації. Він прийшов на місце Віктора Соколова, який обіймав цю посаду раніше.

Про це повідомив міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

У ході селекторної наради з керівним складом збройних сил РФ міністр оборони Сергій Шойгу довів указ Путіна про призначення головнокомандувачем військово-морським флотом адмірала Олександра Моїсеєва, командувачем північного флоту віце-адмірала Костянтина Кабанцова, командувачем Чорноморським флотом Сергія Пінчука.

"Колеги, вітаю! Ви розумієте ту величезну відповідальність, яка лягає на ваші плечі. І, сподіваюся, ви впораєтеся з тими завданнями, які перед вами поставив верховний головнокомандувач збройних сил Російської Федерації, міністерство оборони РФ і, звичайно, країна", — заявив Сергій Шойгу.

Нагадаємо, у ніч на 5 березня у Чорному морі силами Головного управління розвідки був потоплений російський корабель "Сергій Котов". Він є одним із найсучасніших суден Чорноморського флоту Російської Федерації.

Варто зазначити, що нещодавно експерт видання Bild Юліан Рьопке заявив, що Чорноморський флот Російської Федерації зазнав шалених втрат під час війни з Україною. За його словами, за час повномасштабного вторгнення втрати ворожого флоту в Чорному морі становлять 20 відсотків.

Також вночі 14 лютого у Чорному морі було знищено російський великий десантний корабель "Цезар Куніков". Операція була проведена Збройними силами України та Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.04.2024 17:26