Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

У РНБО пояснили, як Москва готує російські регіони до затяжної війни

Кремль не планує відмовлятися від продовження своєї військової агресії проти України, попри негативний ефект для економіки держави-агресора. Для фінансування війни Москва починає готувати регіони до економії. 

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України. Зазначається, що в Росії від початку цього року зберігається тенденція скорочення бюджетних витрат на потреби регіонів.

Втім, російська влада тільки зараз починає зізнаватися населенню, що громадянам доведеться "пожертвувати певними інтересами" заради тривалої війни проти України.

"Спікерка Ради федерації РФ Валентина Матвієнко звернулася до керівників регіонів із закликом "звертати увагу на економію" та відмовитися від великих інфраструктурних проектів у "цей непростий час", — зауважили у Центрі протидії дезінформації.

Скорочення витрат на російські регіони

Джерело: ЦПД

За даними ЦПД, у проекті російського бюджету на 2025 рік передбачається скорочення фінансової підтримки регіонів на 10%, у 2024 вона теж була скорочена на дев'ять відсотків. Спостерігається скорочення дотації "проблемним" російським регіонам, які протягом всього часу правління російського диктатора Володимира Путіна служили для Кремля способом купити лояльність місцевої еліти.

"Закликами "затягнути пояси" керівництво РФ дає зрозуміти лідерам регіонів, що "гарматного м’яса", яке вони постачали на війну майже три роки, уже недостатньо — ресурси, за які могли б будуватися дороги, школи та лікарні, Москва також пустить на війну", — додають у ЦПД.

Нагадаємо, у вересні аналітики американського Інституту вивчення війни повідомляли, що кремлівські чиновники розповідають про заплановані соціальні витрати. Однак насправді Росія планує подальше збільшення оборонних витрат 2025 року. При цьому рашистська влада уникає обговорення збільшення оборонних витрат.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.10.2024 09:19