На фото: F-16. Джерело: "Вікіпедія"

У Данії завершили підготовку 50 українських фахівців з обслуговування F-16

У Данії підготували 50 українських фахівців з обслуговування винищувачів F-16, більшість з яких вже прибула до України та бере участь у підготовці до використання літаків. Загалом Копенгаген планує підготувати сотню українських фахівців.

Про це повідомляє командувач Військово-повітряних сил Данії Ян Дам, пише TV2. 

Він зазначив, що Копенгаген до кінця року підготує близько 20 українських пілотів. Також буде підготовлено близько 100 фахівців з обслуговування американських винищувачів. Йдеться про персонал авіабаз, який складається з фахівців з озброєння та механіків.

"Наразі ми завершили підготовку перших 50, більшість з яких повернулися додому, щоб допомогти у підготовці прийому перших бойових літаків. Одразу після літніх канікул ми візьмемося за наступні 50", — наголосив Дам.

За його словами, перша партія пілотів винищувачів F-16 ще не є повністю підготовленою. Дам додав, що минулий рік був найбільш завантаженим за багато років в аеропорту Скрідструп, де проходили навчання українці. 

"Щоб стати пілотом F-16, зазвичай потрібно три-чотири роки. У випадку з українцями навчання стискається до шести-восьми місяців", — наголосив він.

Також він додав, що навчання українських пілотів та фахівців з обслуговування літаків планують завершити наприкінці цього року. Є перспектива, що Данія продовжить сприяти розбудові українських ВПС. 

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Зеленський заявив після зустрічі з прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен на полях Глобального саміту миру у Швейцарії, що винищувачі F-16 від Данії надійдуть в Україну вже найближчим часом. Зараз відбувається фінальна стадія підготовки до передачі данських літаків для потреб Збройних сил України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.06.2024 13:48