Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

Данія виділить додаткові кошти для відновлення енергооб’єктів у двох областях України: названо суму

Уряд Данії надасть Україні додаткові кошти у розмірі близько 4,7 мільйона євро. Гроші спрямують на відновлення енергетики у Миколаївській та Харківській областях.

Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики України.

"Міністерство закордонних справ Данії перерахує до Фонду підтримки енергетики України додатковий грант у розмір близько 4,7 мільйона євро для швидкого відновлення об’єктів критичної енергетичної інфраструктури у прифронтових Миколаївській та Харківській областях", — йдеться у повідомлені.

Данія стала першим спонсором Фонду підтримки енергетики України, зробивши внесок для відновлення української енергетики ще у квітні 2022 року. 

"Ми щиро дякуємо партнерам за цю незмінну позицію і продовження підтримки. Її особливо гостро потребують саме прифронтові області, енергетичні об’єкти яких щоденно зазнають ворожих атак", — зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Що відомо про Фонд підтримки енергетики України 

Варто зазначити, що Фонд підтримки енергетики України був створений за спільної ініціативи Германа Галущенка та єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон навесні 2022 року. За останні декілька тижнів внесли кошти чи задекларували наміри про внески до Фонду також Австралія, Велика Британія, Австрія, Швеція, Данія, Ісландія, Німеччина.

Загальна сума перерахованих та анонсованих внесків донорів до Фонду наразі складає понад 551 мільйон євро. 

Нагадаємо, що раніше Данія оголосила про 19-й пакет військової допомоги для України. Зокрема, він передбачає підтримку української оборонної промисловості. Новий пакет дає змогу використати ці кошти у такий спосіб, щоб Копенгаген мав можливість швидко задовольнити потреби Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 26.06.2024 16:52