Колаж: TrueUA

У ДБР розповіли, як саме вдалося знайти та затримати Романа Гринкевича

Перед затриманням львівський одіозний бізнесмен Роман Гринкевич спочатку переховувався у Києві, а згодом в Одесі. Там він намагався організувати незаконний перетин кордону, щоб потрапити у Молдову та уникнути правосуддя.

Про це в ефірі телемарафону розповіла радниця з комунікацій Держбюро розслідувань Тетяна Сап'ян. За словами представниці ДБР, Роман Гринкевич сподівався за добу знайти спільників, які допоможуть йому перетнути український кордон. 

"Але не так сталося як гадалося. Історія набуває розголосу. І медіа, і соцмережі та й усі громадяни України викликали глибоке обурення та почали припускати, що йому (Роману Гринкевичу, — ред.) вдалося все-таки втекти", — сказала вона.

За словами Сап'ян, у Гринкевича стало менше людей, які б погодилися нелегально його перевезти за кордон.

"Попри це, він змушений був затриматися в Одесі, він найняв людей з відповідними навичками для того, щоб плутати сліди. Але співробітникам ДБР вдалося в результаті низки оперативних заходів виявити його і зрештою затримати", — додала речниця ДБР.

Справа закупівель компаніями Гринкевича для Міноборони: що відомо

Раніше Державне бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу генпрокурора повідомило нову підозру львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу, якого раніше запідозрили у хабарі слідчому ДБР. Всього у справі фігурують п'ятеро людей, із яких старший Гринкевич уже перебуває в СІЗО, а також його син Роман.

Фігурантів підозрюють у завданні державному бюджету України збитків на майже мільярд гривень.

За даними слідства, бенефіціар трьох підприємств створив злочинну організацію з метою заволодіння бюджетними коштами. Її учасники уклали договори із Міністерством оборони на постачання неякісного військового одягу для потреб Збройних сил України.

Нагадаємо, що Печерський районний суд Києва 18 січня обрав запобіжний захід у вигляді арешту із заставою трьом із п'яти фігурантів справи про неякісні закупівлі одягу й білизни для Збройних сил України компаніями львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича. Заставу визначено у розмірі півмільярда.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 23.01.2024 16:29