Валерій Залужний. Джерело: Facebook

У день відставки Залужного Київ таємно відвідали німецькі генерали, — Bild

У четвер, 8 лютого, високопоставлені німецькі генерали прибули до Києва. У день відставки вже колишнього головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного їх помітили в одному зі столичних готелів.

Про це повідомляє Bild.

За даними джерела, в коментарі німецького міноборони розповіли, що в Україні з візитом перебувають:

  • генерал-майор Крістіан Фройдінг, який очолює робочу групу з координації допомоги Україні при Міноборони Німеччини;
  • генеральний інспектор бундесверу Карстен Бройєр — один із головних воєначальників ФРН і довірена особа міністра оборони Німеччини.

Bild повідомляє, що вони таємно прибули до Києва на запрошення колишнього головкома ЗСУ Валерія Залужного. Проте, в день їх візиту генерала було відправлено у відставку.

Мета візиту генералів

У міністерстві оборони Німеччини розповіли, що метою приїзду військових був "подальший обмін інформацією про поточні оборонні потреби та майбутні військові виклики". Оглядач видання Гаген Мейр зазначив, що візит може прискорити переговори щодо військової співпраці між державами.

Нагадаємо, 9 лютого колишній головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний отримав від президента Володимира Зеленського звання Героя України й орден "Золота Зірка". Залужний запевнив, що й надалі служитиме народу України.

Раніше у виданні The Economist вважають, що звільнення головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного може мати непередбачувані наслідки для України та безпосередньо президента Володимира Зеленського. Глава держави поклав на генерала відповідальність за невдалий літній контрнаступ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.02.2024 13:18