Фото: Руслан Слободян. Джерело – my.ua

У Держенергонагляді розповіли, чи можливе нове зростання тарифів на електроенергію

Найближчим часом нового підвищення тарифів на електроенергію не буде. Якщо будуть нові руйнування енергетичної інфраструктури, то доведеться використовувати інші джерела фінансування.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив голова Державної інспекції енергетичного нагляду (Держенергонагляд) України Руслана Слободяна.

Посадовець наголосив, що гроші від підвищення тарифу на світло будуть використані, в першу чергу, на відновлення об'єктів державної генерації. Станом на сьогодні ці кошти ще не надходили, оскільки перші платіжки з новими тарифами споживачі отримуватимуть на початку липня.

"Разом з тим уникнути цього підвищення тарифів не було можливості....Ці підвищення, якщо ми пам'ятаємо, там озвучувалися досить суттєво вищі параметри. Орієнтувалися на ринкову вартість електроенергії — 7 гривень 50 копійок, але прийшли до такої компромісної величини в 4 гривні 32 копійки", — зазначив Слободян.

Голова Держенергонагляду також додав, що нового підвищення тарифів найближчим часом не передбачається. Новий тариф зафіксований до 30 квітня 2025 року і його переглядати не планують.

"Якщо будуть нові якісь пошкодження, то все-таки будемо залучати інші джерела фінансування, головним чином — міжнародну допомогу", — додав Руслан Слободян.

Нагадаємо, раніше голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький прокоментував інформацію деяких ЗМІ та заяви фахівців про відключення електроенергії взимку на тривалий час. Він заявив, що наразі важко спрогнозувати, у якому стані буде українська енергосистема взимку. Все залежить від успішних дій України у напрямку відновлення пошкоджених потужностей атаками Російської Федерації.

Також в "Укренерго" заявляли, що Україні поки не загрожує повний блекаут на тлі російських атак на енергосистему. Водночас така оцінка базується без урахування майбутніх дій ворога, спрямованих на знищення української критичної інфраструктури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.06.2024 10:59
Фото: Руслан Слободян. Джерело – my.ua