У Держприкордонслужбі розповіли про результати роботи в 2021 році

29 ГРУДНЯ 2021 14:13

У Держприкордонслужбі опублікували результати роботи за 2021 рік. Зазначається, що кількість показників, а також пасажиропотік зріс. У службі зауважили, що Держприкордонслужбі довелося не лише протидіяли нелегальній міграції, контрабанді зброї, наркотиків, незаконному переміщенню товарів через кордон. Прикордонники залучалися до заходів з протидії розповсюдженню пандемії, реагували на загрози з нарощування Росією військової присутності поблизу України і міграційну кризу на кордоні між Білоруссю та ЄС.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на ДПСУ.

За 11 місяців  через державний кордон, як на в’їзд так і на виїзд, прикордонники оформили 35,4 млн осіб, що на 14% більше ніж за аналогічний період 2020 року. На 12 % збільшилася кількість оформлених транспортних засобів – майже 7,3 млн. одиниць. Також від початку року прикордонники у пунктах пропуску вручили понад 8,8 тис. правопорушникам копії постанов про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, зафіксоване в автоматичному режимі.

У пропуску в Україну охоронці кордону відмовили більш як 42 тис. особам, цей показник зріс у 1,7 рази, зокрема, за підробленими документами намагалися перетнути держрубіж 1,2 тис. порушників. Понад 15% (6,4 тис.) осіб, непропущених в Україну – громадяни РФ.   

Крім того, прикордонники не пропустили в Україну 8,8 тис. потенційних нелегальних мігрантів, що у 1,8 рази більше в порівнянні з минулим роком. Також затримано 12,3 тис. нелегальних мігрантів, з них – більше 1,3 тис. за спробу незаконного перетинання кордону та 10,8 тис. осіб за порушення правил перебування в Україні. Загалом ці показники зросли на 38 %.

«Недопущення незаконного переміщення зброї та боєприпасів залишається одним із головних завдань прикордонників як у пунктах пропуску, КПВВ, так і на «зеленому кордоні». Упродовж січня-листопада 2021 року виявлено та вилучено майже 600 од. зброї, 29 тис. боєприпасів та 36 кг вибухових речовин. Також вилучено 700 кг наркотичних засобів та товарів на суму близько 650 млн грн., серед них – 12,6 млн пачок сигарет та понад 130 тис. літрів горілчаних виробів», - додали у відомстві.

Нагадаємо, з серпня цього року під час оформлення громадян на в’їзд в Україну співробітники Держприкордонслужби застосовують програмне забезпечення SafeBorder для виявлення підроблених Covid-сертифікатів, від початку його застосування перевірили понад півтора мільйона цифрових COVID-сертифікатів та виявили майже 1,3 тис. підроблених, про останні інформовано Нацполіцію для прийняття рішення щодо початку досудових розслідувань за використання завідомо підроблених документів.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: У Франції зловили устрицю більше 2 кг

Події, 29.12.2021 14:13