Фото: "Дія"

У "Дії" можна отримати сертифікат для виплат за зруйноване майно

Українці, які беруть участь у програмі "єВідновлення", зможуть отримати житлові сертифікати для виплат за зруйноване майно. Вони будуть доступні у застосунку "Дія".

Про це повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Українці, які подали заявку на зруйноване майно, отримають житловий сертифікат у "Дії". З неї ви дізнаєтеся суму компенсації та зможете розпочинати пошук майбутнього житла. А з листопада — скористатися сертифікатом на придбання житла", — написав він.

Зазначимо, для отримання компенсації за зруйноване майно потрібна лише додаток "Дія". У кілька кліків кожен охочий зможе подати заявку та відкрити картку eUpdate в одному з банків-партнерів. Після цього дані будуть автоматично витягуватися з реєстрів. Федоров зазначив, що сервісом вже скористалися 3685 українців

Що таке "єВідновлення"

"єВідновлення" — це нова послуга, яка компенсуватиме українцям деякі витрати на зруйноване під час війни житло. Кошти на ремонт квартири, будинку чи, наприклад, кімнати в гуртожитку можна отримати через застосунок "Дія". Суму допомоги визначить комісія після підрахунку обсягів пошкоджень. Максимально на відновлення одного об’єкта — 200 тисяч гривень. Їх можна витрати на будівельні матеріали чи послуги підрядників.

Першочергово фінансову допомогу за програмою "єВідновлення" отримають учасники бойових дій, сім’ї загиблих військовослужбовців, мобілізовані українці, багатодітні сім’ї, опікуни та патронатні вихователі дітей-сиріт й люди з інвалідністю І та ІІ груп.


Фото: Мінцифри

Нагадаємо, за інформацією Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України грошову допомогу у рамках програми "єВідновлення" станом на початок серпня отримали 1409 заявників. На їхні рахунки нараховано понад 115 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.09.2023 16:59