Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко. Джерело: Facebook-сторінка Андрія Демченка

У ДПСУ повідомили, скільки людей перетнули кордон з початку 2024 року

Державний кордон України в обидвох напрямках із початку 2024 року перетнули 23,7 мільйона людей. Найбільші показники зафіксовано впродовж літа.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко під час брифінгу в Media Center Ukraine.

За його словами, у травні державний кордон перетнули 2,7 мільйона людей, в червні — 3,3 мільйона, в липні — 3,9 мільйона, в серпні — понад чотири мільйони.

"Це, звісно, пов'язано з літнім періодом, із періодом відпусток, можливістю поїхати людям десь відпочити або розв’язати якісь свої інші питання", — зазначив він.

Речник Держприкордонслужби додав, що найбільше перетинають кордон жінки, діти, люди літнього віку й іноземці. Водночас кількість чоловіків, які є громадянами України, "невелика". З початку осені пасажиропотік розпочав зменшуватися.

"Фактично з початком осені, з початком нового навчального року пасажиропотік буде хоча й триматися, можливо, на такому рівні, але порівняно з літом він дещо знизився", — заявив Демченко.

Він наголосив, що випадки незаконного перетину кордону України працівники ДПСУ фіксують щодня. Найбільше порушників затримано на кордоні з Молдовою та Румунією.

"Також, хоча значно менше, але маємо затримання на напрямках кордону з Угорщиною та Словаччиною. Найменше випадків — на кордоні з Польщею. Це якщо казати про ділянку поза межами пунктів пропуску. Але на польському напрямку через високий пасажиропотік — найбільше спроб незаконного перетину кордону в пунктах пропуску", — підсумував речник Державної прикордонної служби України.

Нагадаємо, що працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру трьом особам, які незаконно переправили підозрюваного у нападах на громадян народного депутата Артема Дмитрука через державний кордон до тимчасово захопленого Придністров’я.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.09.2024 18:05