Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

У Генштабі розповіли про ситуацію на чотирьох напрямках фронту та виокремили найгарячіший із них

Загальна кількість ворожих атак на всій протяжності фронту від початку доби — 62. Сьогодні агресор продовжує застосовувати авіацію й атакувати на декількох напрямках, найактивніше — на Покровському. Українські захисники міцно тримають оборону.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Куп’янському напрямку окупанти активізувалися в районах Піщаного та Невського, збільшивши кількість спроб покращити власні позиції до дев’яти.

Також ворожі сили атакували в районі Греківки на Лиманському напрямку. Загалом тут від початку доби агресор намагався атакувати шість разів. Бомбардував керованими авіабомбами в районах Серебрянського лісу, Новосадового, Новоєгорівки та Петропавлівки.

На Краматорському напрямку протягом дня відбулися дев’ять боєзіткнень. Тривають бої в районі Калинівки.

Найбільша активність ворога наразі зберігається на Покровському напрямку. 23 рази за сьогодні тут відбувалися зіткнення різної інтенсивності. Наразі тривають бої в районах Новоолександрівки, Новоселівки Першої та Новопокровського. Авіація окупантів била КАБами протягом дня по Скучному, Новоолександрівці, Воздвиженці та Іванівці. Наразі п’ять спроб російських агресорів покращити власні позиції іще тривають.

"На решті напрямків ситуація суттєвих змін не зазнала. Сили оборони продовжують давати відсіч ворогу та завдавати йому максимальних втрат на всій лінії фронту", — підсумували в Генштабі ЗСУ.

Нагадаємо, начальник авіації командування Повітряних сил ЗСУ Сергій Голубцов розповів, що Збройні сили України через декілька тижнів розпочнуть випробування керованих авіабомб українського виробництва. До цього наші військові використовували західні КАБи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2024 20:52