Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Україна готова до випробування КАБів власного виробництва: деталі від Повітряних сил

Збройні сили України через декілька тижнів розпочнуть випробування керованих авіабомб українського виробництва. До цього наші військові використовували західні КАБи.

Про це розповів начальник авіації командування Повітряних сил ЗСУ Сергій Голубцов у коментарі "Радіо Свобода".

"У нас зараз тривають також роботи щодо переобладнання та створення своїх коригованих авіабомб на базі звичайних. Там є конструктивні деякі нюанси, треба підібрати крило, GPS-модуль, а також модуль управління. Через декілька тижнів ми маємо розпочати перші випробування перших партій таких бомб, уже українських", — зазначив він.

Голубцов додав, що наразі Повітряні сили Збройних сил України використовують КАБи західного виробництва: GBU-39, GBU-62 різних калібрів.

Також начальник авіації командування Повітряних сил розповів, що невдовзі перші F-16 прибудуть в Україну, наше командування вже розробило стратегію їх застосування. До речі, за його словами разом із західними винищувачами союзники надішлють й інше озброєння.

Як відомо, російські сили активно застосовують керовані авіаційні бомби (КАби) для атак українських населених пунктів і позицій українських військових. Зокрема, ці бомби інтенсивно застосовують під час російського наступу на півночі Харківщини, а також під час бомбардувань Харкова.

Нагадаємо, що сьогодні російські окупанти обстріляли Харків. Вони вдарили по місту керованою авіаційною бомбою (КАБом). Є пошкодження у житлових будинках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2024 18:53