Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

"Зроблено в Україні": виробники дронів отримають пільги: деталі

У п’ятницю, 3 травня, під час засідання Кабінет міністрів підтримав відповідне рішення, згідно з яким українські виробники дронів зможуть отримувати гранти на пільгових умовах.

Про це свідчить офіційна інформація, яку оприлюднили на "Урядовому порталі".

Грантові програми є частиною економічної політики "Зроблено в Україні". Заступниця міністра економіки Надія Бігун пояснила, що гранти для виробників дронів сприятиме розвитку високотехнологічного напрямку. Крім того, це нові робочі місця, податки до бюджетів усіх рівнів, збільшення попиту на кваліфіковані інженерно-технічні, ІТ-кадри.

Підприємці зможуть отримувати грант від держави у розмірі 80% вартості поданого проекту. Грантові гроші виробники дронів зможуть спрямувати на купівлю, доставку, монтаж обладнання. Власні кошти, зокрема, можуть піти на поповнення оборотного капіталу.

Однією з головних умов гранту є створення певної кількості робочих місць. Ця кількість залежить від суми гранту.

Дотепер пільговими умовами отримання грантів могли скористатися лише підприємства на деокупованих територіях. Також Кабмін дозволив видавати пільгові гранти для підприємств Київської області до кінця 2024 року.

Уряд посилив контроль над виконанням умов договору. Зокрема, бізнес, що не створив у визначений термін обумовлену кількість робочих місць, має повернути державі пропорційну суму від обсягу гранту в 30-денний термін з часу виявлення порушення.

Як відомо, в Україні під час повномасштабної війни побільшало виробників дронів різних типів. Це зумовлено великим попитом на безпілотники на фронті. Українські компанії виробляють звичайні квадрокоптери, FPV-дрони, різні типи дронів-камікадзе, великі БПЛА розвідувального та ударного типу, а також морські дрони.

Нагадаємо, нещодавно Держдеп США повідомив, що в межах нового пакета військової допомоги Україна отримає від Сполучених Штатів Америки компоненти для власного виробництва безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.05.2024 16:28