Інцидент у Хмельницькому. Скріншот із відео

У Хмельницькому ТЦК відреагували на відео, де військкоми силою тягнуть чоловіка з лікарні

У неділю, 5-го листопада, в мережі поширилося відео, на якому у Хмельницькій області працівники територіального центру комплектування намагалися силою забрати чоловіка з лікарні до військкомату. Той пояснював, що хоче пройти медогляд і отримати скерування на обстеження, та запевняв, що не є ухилянтом, обіцяючи наступного ранку з'явитися до ТЦК.

У Хмельницькому територіальному центрі комплектування прокоментували інцидент.

"Ворог працює в інформаційному просторі, такого роду відео, вкиди інформаційного характеру дискредитують військовослужбовців ТЦК і СП. На відео видно тільки частину події, тож, що саме відбулося в цій ситуації і що передувало діям військовослужбовців глядачам не зрозуміло. Військовослужбовці не вчинили жодних протиправних дій щодо цієї особи", — йдеться в повідомленні.

У Хмельницькому ТЦК нагадали, що оповіщення громадян здійснюють військовослужбовці, які мають досвід бойових дій і переміщені у ТЦК та СП для проходження служби, оскільки визнані обмежено придатними після отриманих поранень і контузій.

Також там нагадали про обов`язок громадян самостійно прибувати у територіальні центри комплектування для оновлення своїх облікових даних і проходження військово-лікарської комісії, яка встановлює ступінь придатності до проходження військової служби.

"Ворог, активісти та блогери активно працюють в інформаційному просторі з метою зменшення нашого спротиву, розповсюджуючи дискредитацію або застарілі відео. Не допомагайте їм: зберігайте самоконтроль і не поширюйте інформацію емоційного характеру в соцмережах. Перевіряйте та не розповсюджуйте інформацію зі сумнівних джерел", — наголосили в Хмельницькому ТЦК.

Нагадаємо, нещодавно у Хмельницькій області раніше судимого чоловіка, який ухилився від мобілізації, визнали винним і арештували. Йому визначили покарання на три роки та шість місяців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.11.2023 15:32