Фото: tva.ua

У Киргизстані почали виробляти бронетехніку для російської армії, — ISW

У Киргизстані почали виробляти російську бронетехніку. Її виготовляють на першому в країні підприємстві оборонно-промислового комплексу.

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War).

За даними аналітиків, підприємство у місті Баликчі займається капітальним ремонтом та виробництвом броньованих модифікацій вантажних автомобілів ГАЗ-66М. Запчастини для виробництва машин надає країна-агресорка. У ISW зауважують, що складання вантажних автомобілів, ймовірно, відбувається на потужностях російської ремонтної бази.

Фахівці Інституту зауважили, що міністр оборони Киргизстану Бактибек Бекболотов прозвітував, що підприємство вже вийшло на повну виробничу потужність. Водночас він не уточнив, скільки саме бронетехніки вже виготовлено.

Також повідомляється, що киргизькі та російські військові 6 та 7 грудня цього року провели переговори щодо двостороннього військового та військово-технічного співробітництва.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк заявляв, що російське військово-політичне керівництво хоче продовжувати війну проти України весь 2024 рік. Щоб втілити свої плани у життя окупанти активно перебудовують економіку.

Водночас начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов вважає, що Російська Федерація не будує планів щодо ведення війни у 2025 році. У країни-агресорки є проблеми з ресурсами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.12.2023 08:20