Фото ілюстративне зі соцмереж

У Китаї натякнули, що готові розпочати ще одну війну у світі

У Китаї зробили заяву про те, що можуть силою "розгромити" незалежність Тайваню. Таким чином Пекін знову вдався до залякувань стосовно острова.

Про це заявив міністр оборони Китаю Дон Цзюнь під час конференції з питань безпеки "Діалог — Шангрі Ла" в Сінгапурі. Його слова наводить DW. Він недвозначно висловився, що Пекін нібито налаштований на "мирне возз’єднання", але "сили незалежності" Тайваню перешкоджають цьому.

Він сказав, що армія Китаю діятиме "рішуче", щоби запобігти незалежності Тайваню. Також він звинуватив владу Тайваню у нібито руйнування китайської єдності.

"Ці сепаратисти нещодавно зробили фанатичні заяви, які демонструють їхню зраду китайської нації та своїх предків. Вони будуть прибиті до стовпа ганьби в історії", — сказав китайський міністр.

Окрім того, Цзюнь заявив, що тим, хто підтримує незалежність Тайваню, загрожує самознищення.

Рада Тайваню, яка відповідає за політику острова щодо Китаю, заявила, що засуджує "провокаційні й ірраціональні" коментарі китайського міністра.

"Це об'єктивний факт, що дві сторони Тайванської протоки не підпорядковуються одна одній, і це також статус-кво в протоці", — йдеться у повідомленні.

Тайвань вважає себе окремою державою, але Китай, своєю чергою, називає острів частиною своїх територій. Пекін називає владу Тайваню сепаратистами та залякую війною. США надають Тайваню допомогу, зокрема, військову. Тому на тлі цього між США та Китаєм теж загострюється конфлікт.

Нагадаємо, в лютому аналітики зазначали, що Китай вивчає уроки з вторгнення Росії в Україну та розпочинає готуватися до затяжної війни в Індо-Тихоокеанському регіоні, вносячи правові зміни, які допоможуть інтегрувати військову та цивільну мобілізацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.06.2024 14:37