Фото: X (Twitter) IISS News

У Китаї назвали "єдиний спосіб" завершення війни в Україні

Пекін вважає, що переговори є єдиним способом для завершення повномасштабної російсько-української війни та конфлікту на Близькому Сході. 

Про це у п'ятницю, 13 вересня, повідомив міністр оборони Китаю Дон Цзюнь, пише HKFP. Відповідну заяву він зробив на форумі Сяншань у Пекіні, який називають китайською відповіддю на щорічну зустріч Шангрі-Ла в Сінгапурі.

За даними китайських державних ЗМІ, протягом трьох днів до китайської столиці приїдуть понад 500 представників із понад 90 країн та організацій. Так, Цзюнь заявив, що для розв'язання проблем російсько-української війни та бойових дій в Газі потрібно просувати переговори.

"Єдиним виходом для розв'язання таких гарячих проблем як криза в Україні та ізраїльсько-палестинський конфлікт, є просування миру та переговорів", — наголосив він.

Так, за словами посадовця, "у війнах немає переможців", а конфронтація нікуди не веде. Зокрема, він додав, що "кінець будь-якого конфлікту — це примирення".

"Чим гостріший конфлікт, тим більше ми не можемо відмовитися від діалогу та консультацій", — зауважив очільник міноборони Китаю.

Нагадаємо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни повідомляли, що Росія та Китайська Народна Республіка продовжують шукати різні шляхи військово-технічного співробітництва на тлі війни в Україні. При цьому Пекін продовжує наголошувати на своєму нейтралітеті у відношенні до Києва та Москви.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.09.2024 11:27