Затриманий агресивний чоловік із гранатою. Джерело: поліція Києва

У Києві чоловік погрожував сусіду підірвати гранату під дверима: деталі від поліції

У Святошинському районі Києва 45-річний чоловік під дверима свого сусіда погрожував підірвати гранату. Правоохоронці обеззброїли та затримали зловмисника.

Про це повідомила прес-служба поліції Києва.

"На спецлінію 102 надійшла інформація від місцевого мешканця про те, що у загальному коридорі багатоквартирного будинку чоловік погрожує підірвати гранату. На місце події негайно виїхали поліцейські полку поліції особливого призначення №1, слідчо-оперативна група районного управління поліції та працівники вибухотехнічної служби", — йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що зловмисник — 45-річний сусід заявника. У фігуранта поліцейські вилучили гранату Ф-1 із запалом, а під час обшуку його квартири знайшли ще понад 100 набоїв різного калібру.

З’ясувалося, що між сусідами виник конфлікт на побутовому ґрунті. Тож за допомогою погроз боєприпасом зловмисник вирішив владнати його.

Правоохоронці затримали правопорушника. Зараз встановлюють інформацію щодо походження боєприпасів.

"Слідчі оголосили чоловікові про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. На час досудового розслідування суд обрав підозрюваному запобіжний захід — тримання під вартою. Зловмиснику може загрожувати від трьох до восьми років позбавлення волі", — підсумували в поліції Києва.

Нагадаємо, що 14 листопада до поліції Кременчука звернулися громадяни, які повідомили, що на вулиці Алітуській невідомий чоловік тримає гранату. Правоохоронці приїхали на місце події та вилучили її, згодом з’ясувавши, що це страйкбольна граната.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.12.2023 11:30