Фото: rbc.ua

У Києві деякі будинки досі без тепла: у КМДА назвали причину

У деяких житлових комплексах столиці, які підключені до автономних котельних, досі немає опалення. Причина — відсутність договорів на постачання природного газу на ці котельні.

Про це повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації.

"Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" повністю запустило в роботу систему теплопостачання столиці. Наразі комунальні провідні компанії здійснюють локальні роботи для усунення повітряних "пробок" та нормалізації температурного режиму. Разом із тим, у столиці залишаються окремі будинки, де з провини службових осіб приватних компаній відсутня можливість увімкнути опалення", — йдеться у повідомленні.

Де у Києві існує проблема з опаленням:

  • на вулиці Закревського, 53, 55, Деснянський район (ОСББ "Автотранспортник", виконавець послуги — ТОВ "Водоканал-Сервіс");
  • на вулиці Вишгородській, 38-а, Оболонський район (ЖБК "Алмазний", виконавець послуги — ТОВ "Водоканал-Сервіс");
  • на вулиці Корольова, 14, Святошинський район (ЖБК "Ювілейний", виконавець послуги — ТОВ "Водоканал-Сервіс");
  • на вулиці Парково-Сирецькій, 10, Шевченківський район (ЖБК "Молодіжний", виконавець послуги — ТОВ "Водоканал-Сервіс", потім на заміну визначено ТОВ "Довірена особа").

Зазначається, що за результатами засідання міського штабу, районні служби звернулись до мешканців та розмістили оголошення про шляхи розв'язання питання теплопостачання в будинках та необхідності укласти угоди, які б дозволяли розпочати опалювальний сезон.

"Звертаємося до представників правлінь цих будинків негайно опрацювати запропоновані районними адміністраціями варіанти розв'язання проблеми та запустити опалення в будинки та не наражати мешканців на дискомфорт і загрозу здоров’ю", — акцентували в прес-службі.

Варто додати, що за зверненням представників Київської міської ради, діяльністю ТОВ "Водоканал-Сервіс", що спричинила відсутність тепла в будинках, займаються правоохоронні органи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вперше в історії наша держава пройде майбутній опалювальний сезон користуючись газом лише власного видобутку. Україна активно збільшує обсяги накопичення блакитного палива.

Водночас у листопаді 2023 року ціна на газ коливатиметься від 7,70 до 9,99 гривні за кубічний метр блакитного палива. Тариф залежатиме від компанії, яка обслуговує окремого побутового споживача.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.11.2023 16:25