Фото: Київпастранссервіс

У Києві після рішення суду призупинили зняття плати за паркування

Від середи, 21 лютого, у Києві тимчасово скасували плату за паркування. В Антимонопольному комітеті чекають на погодження нових обґрунтованих тарифів від київської влади.

Про це повідомив голова Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олексій Хмельницький на сторінці у Facebook.

"Відсьогодні (21 лютого, ред.) плату за паркування в Києві стягувати не можуть. Шостий апеляційний адмінсуд Києва підтвердив рішення Окружного адмінсуду щодо визнання протиправним та скасування розпорядження КМВА, яким затверджено тарифи на платне паркування в місті. Чекаємо на дійсно нові та обґрунтовані тарифи від київської влади!"  написав Хмельницький.

За його словами, апеляційний суд підтвердив, що розпорядження КМВА від 07.11.2022 № 735 про встановлення тарифів 35 гривень за годину у першій зоні (25 та 5 гривень  у другій та третій відповідно) КП "Київтранспарксервіс" на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів, які надаються КП,  незаконне. Рішення суду вступило в законну силу.

Посадовець у своєму дописі зазначив, що це не перше порушення комунальників, встановлене на зазначеному ринку. За його словами, раніше АМКУ встановив, що підприємство вимагало в переможців електронних аукціонів за право розміщення / облаштування паркувальних майданчиків сплатити додатковий платіж та стягувало штрафи за відмову від укладання договору чи підписання актів приймання-передач.

"У зв’язку з цим у липні 2021 року Колегія АМКУ наклала на КП "Київтранспарксервіс" штраф у розмірі 2,6 мільйона гривень. Всі судові інстанції КП програло та було вимушено сплатити суму штрафних санкцій",  повідомив Хмельницький.

Тим часом мешканцям столиці у додатку "Київ цифровий" почали приходити повідомлення про скасування плати за паркування у місті.

"У столиці паркування на паркінгах КП "Київтранспарксервіс" стає тимчасово безкоштовним через судовий процес про встановлення тарифів на паркування. Інспектори не накладатимуть штрафи за несплату паркування, проте штрафи за порушення правил дорожнього руху діють, як і раніше. Якщо шахраї вимагатимуть у вас оплату на муніципальних паркінгах, викликайте поліцію", — йдеться у повідомленні.

 у києві призупинили зняття плати за паркування

Скріншот з додатка "Київ цифровий"

Нагадаємо, у січні комітет правоохоронної діяльності Верховної Ради України рекомендував ухвалити за основу законопроект щодо повноважень інспекторів із паркування у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Зокрема, новим документом пропонується заборонити тимчасове затримання авто інспекторами з паркування винятково під час дії воєнного стану в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.02.2024 11:35